Amb el Dalai Lama com a referència

La religió catòlica és la que té més fidels a tot el món, segons l'Anuari Pontifici del 2012, compta amb 1.196 milions de seguidors, un total del 17,6% del total de la població mundial. A la xarxa, la cosa és molt diferent. El principal referent fins ara no ha estat mai ni el Papa ni tan sols el Vaticà, on es podria dir que són uns nouvinguts, en el 2.0 el referent és el budisme encarnat en la figura del Dalai Lama.

A la religió catòlica es va fer molt ressò quan, el 12 de desembre del 2012, l'aleshores Papa, Benet XVI va anunciar que obria un perfil a twitter. Pràcticament 5 mesos després de l'anunci, el perfil de twitter del Papa que suma més seguidors és l'anglesa, que no arriba als dos milions i mig de seguidors, un percentatge molt baix respecte els seus milions de fidels.



En canvi, el Dalai Lama va obrir el seu compte a twitter l'any 2007, i és un dels motius pels quals té més seguidors, perquè està més consolidat, però en general observem que el Dalai Lama va molt per sobre dels grans referents de l'església catòlica, com són el Vaticà i el Papa, pel que fa les xarxes socials.



 Només en el canal de Youtube, l'agència de notícies del Vaticà supera al del Dalai Lama

La comparativa amb les altres religions són més complicades, sobretot si hi ha molts líders, com li passa a l'hinduisme, el judaisme, els protestants o l'Islam. En el cas dels hindús, el gurú Sri Sri Ravi Shankar ha aconseguit tenir 148.809 seguidors a twitter i 289.042 a facebook. A l'Islam, el líder Alí Jamenei té 10.478 seguidors a twitter i 54.637 a facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada